Čudo iz Lesota
0

Djevojka bez vagine ostala trudna nakon oralnog seksa

Sarajevo-x.com
Priča stara više od dvije decenije konačno je izašla na vidjelo i zaintrigirala javnost širom svijeta. Petnaestogodišnja djevojka iz Lesota u Africi ostala je u drugom stanju nakon što je sperma njenog dečka ušla kroz ubodnu ranu nastalu od noža i stigla do njenih reproduktivnih organa.

Djevojčica koja je živjela na jugu Afriku imala je sve simptome skorog poroda kad je primljena u bolnicu. Doktori su bili zapanjeni jer su nakon pregleda utvrdili da ona nema vaginu.

Porodili su je na carski rez i dobila je zdravog dječaka. Novopečena majka je imala poremećaj koji je identifikovan kao anomalija Mullerovih kanala, što i nije toliko zaprepastilo doktore. Međutim, ono što je šokiralo i doktore i djevojčicu bila je trudnoća, piše britanski medicinski časopis "Journal of Obstetrics and Gynaecology".

Kad su pregledali bolničke izvještaje, pronašli su da je ona u istoj bolnici bila 278 dana ranije. Imala je dvije rane od noža u predjelu abdomena. Prije nego što je zbodena, imala je oralni seks sa novim dečkom, a na djelu ih je uhvatio njen bivši dečko. U napadu ljubomore zadobila je dva uboda nožem u predjelu stomaka.

"Moguće objašnjenje za ovu trudnoću jeste da je mladićeva sperma ušla kroz ubodnu ranu, te tako dospjela do reproduktivnih organa", rekao je dr. Allan Pacey, predavač na Univerzitetu Sheffield.

Iako bi spermiji propali zbog kiseline u želucu, oni su preživjeli zbog tekuće ovojnice koja ih štiti.Le