|

Dječaku iz Teksasa se glava dvostruko povećala

Dječaku iz Teksasa se glava dvostruko povećala
0
S
Sarajevo-x.com
30.11.2010. u 19:15
22
komentara
0

dijeljenja
Dječaku iz Teksasa se glava dvostruko povećala
Neurohirurzi u bolnici u San Antoniju se bore da spase život jedanaestomjesečnog dječaka koji je rođen sa rijetkim stanjem koje se naziva hidrocefalus.
Zbog ovog rijetkog stanja glava dječaka otekne, te se njena veličina poveća za više od dva puta od normalne.

Lokalni mediji i njegovi roditelji ovog dječačića nazivaju "Beba Klaus". Mališan je rođen sa hidorcefalusom, stanjem koje se očituje nakupljanjem vode u mozgu zbog čega se veličina glave povećava za više od 130 posto.

Nakon što je nekoliko doktora odbilo operisati dječaka riječima da bi ubrzo umro, njegovi roditelji Klaus i Beatrice su pronašli nadu u neurohirurgu dr. Davidu Jimenezu.

Dr. Jimenez je sa svojim osobljem ubacio cjevčicu u dječakovu lobanju kako bi izvukli tekućinu i smanjili pritisak. Glava dječaka je sada dosta manja nego je bila kada su ga roditelji prije dvije sedmice doveli u bolnicu, piše "New York Daily News".

Doktori i eksperti za hidrocefalus su rekli da je dječakovo stanje posebno teško i da će napredak biti spor.

Hidrocefalus je stanje koje pogađa jedno od 500 novorođenčadi, a ukoliko se ne liječi, često ima smrtne posljedice.

Roditelji dječaka Klausa su na konferenciji za štampu rekli da se mole svaki dan za svoje dijete, te da se nadaju da će preživjati. Dr. Jimenez je rekao da će dječak biti podvrgnut rekonstruktivnim operacijama u budućnosti.

Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...