Svijet
6

Dječak u Indiji dovezen u hitnu pomoć sa strijelom u lobanji. Ljekari se prije svega fotografisali

Klix.ba
Jedanaestogodišnjeg dječaka nastavnici su doveli u hitnu pomoći nakon što mu je na časovima streljaštva strijela probola lobanju. Ljekari hitne pomoći bili su veoma iznenađeni prizorom koji su zatekli, što ih nije spriječilo da prije svega naprave jednu veselu fotografiju.

Postoje zabrane kojih se pod svaku cijenu moramo pridržavati. To je na svojoj koži najbolje osjetio 11-godišnji Ritvik iz indijskog grada Maharashtra, nakon što je u školi, tokom treninga streljaštva, prešao u zonu zabrane hodanja koja se nalazi ispred streljaških meta.

Strijela ga je pogodila u gornji dio desne sljepoočnice, probola mozak i izašla na lijevoj strani glave.Njegovi nastavnici odmah su ga odvezli u bolnicu i dali ljekarima dozvolu da ga operišu.

Ritvik, neposredno prije operacije.
Ritvik, neposredno prije operacije.
Međutim, ljekari su odlučili da je najbitnije prije operacije sve zabilježiti fotoaparatom. Veselo su pozirali iz dječaka koji se u međuvremenu nalazio pod punom narkozom.

Nakon trosatne operacije strijela je odstranjena iz Ritvikove glave, a ljekari su ustanovili da nije pogodila nijedan vitalan dio mozga, tako da pretpostavljaju da neće osjećati dugotrajne posljedice.

Nakon što se probudio iz narkoze dječak je rekao kako će se čim ozdravi ponovo posvetiti svom najvećem hobiju - streljaštvu.