SAD
0

Dječak proglašen krivim za ubistvo majke

FENA
Dvanaestogodišnji dječak proglašen je danas krivim da je s predumišljajem ubio svoju majku Saru Madird poslije svađe oko kućnih poslova.

Dječaku iz Douglasa u južnom dijelu Arizone, koji nije identifikovan s obzirom da se radi o maloljetniku, trebalo bi da bude izrečena presuda 23. januara, prenio je BBC.

Prema navodima tužilaca, dječak je ubio majku poslije svađe oko toga šta treba da uradi u kući, a pištolj je je uzeo iz ormara u spavaćoj sobi.

Prijatelj njegove majke Alfonso Munjoz, koji je živio sa njima deset godina, izjavio je da mu je dječak poslije što je pucao u majku osam puta, dao prazan pištolj. Munjoz je izjavio da je naučio dječaka da "koristi pištolj u samoodbrani".

Dječakov advokat je na saslušanju izjavio da dječak nije imao namjeru da ubije majku, već da joj "vrati to što ga je zlostavljala".

Policija je saopćila da im je dečak rekao da je majka na njega vikala i tukla ga. Tužioci su željeli da se dječaku sudi kao odrasloj osobi, ali je sudija donio presudu da slučaj ostane u sudu za maloljetnike, poslije svjedočenja psihologa i psihijatra da je dječak trpio verbalno i fizičko zlostavljanje.