{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dječak prodaje svoje crteže i skuplja novac za liječenje

S
2.5.2011. u 20:20
0
16
Dječak prodaje svoje crteže i skuplja novac za liječenje
0
Petogodišnji dječak iz Kansas Cityja u SAD-u, koji boluje od raka, prodaje svoje crteže čudovišta i skuplja novac za liječenje koje bi mu moglo spasiti život, piše Daily Mail.
Aidanu Reedu (5) je dijagnosticiran rak u septembru prošle godine. Od tada redovno ide na hemoterapije i druge procedure kojima pokušava pobijediti bolest, a koje su veoma bolne.

Njegovi roditelji Katie i Wiley su bili shrvani nakon što su čuli dijagnozu svog djeteta, ali se nada vratila kada su eksperti rekli da postoji 90 posto šansi da Aidan pobijedi rak. No, porodica se našla u problemima zbog ogromnih računa za liječenje u bolnici, tako da su odlučili prodati kuću. No, do toga nije došlo, jer je mali Aidan našao drugo rješenje. Svoje crteže čudovišta, koje crta iz bolničkog kreveta, ovaj dječak prodaje i skuplja prijeko potrebni novac koji bi mu mogao pomoći da pobijedi opaku bolest.

Do sada je Aidan prodao oko 3.000 crteža i zaradio više do 30.000 dolara. To je bilo dovoljno da njegova porodica ne proda kuću i da ima dovoljno novca za njegovo liječenje.

"Volim da crtam vitezove, strašne klovnove i vanzemaljce. Volim se i oblačiti u strašnog klovna. Mogu biti i zombi ili vuk. Želim praviti maske i lutke kad porastem. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su mi pomogli kupujući moje crteže", rekao je Aidan.

"Iznenadila me je reakcija javnosti na Aidanove crteže. Crteži mu skreću misli sa teške bolesti. Ponosni smo na njega", rekao je dječakov otac Wiley.

Prodaja njegovih crteža ide jako dobro, čak su stigle i narudžbe iz Japana, Italije, Brazila i mnogih drugih zemalja. Volja ovog mladog borca za život je zaista inspirirajuća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: