|

Dječak podmetnuo požar u Kaliforniji

Dječak podmetnuo požar u Kaliforniji
0
S
Sarajevo-x.com
31.10.2007. u 10:58
0
komentara
0

dijeljenja
Dječak podmetnuo požar u Kaliforniji Foto: Reuters
Dječak iz Kalifornije priznao je da je, igrajući se sa šibicama započeo vatru koja je uzrokovala razarajući požar u Kaliforniji u kojem je izgorjelo više od 38.000 hektara zemlje, a 500.000 ljudi je evakuisano sa tog područja.
Neimenovani dječak za kojeg se vjeruje da još nije ni tinejdžer, ispitan je u policijskoj upravi u Los Angelesu samo dan nakon što su buknuli požari u području Santa Clarita, 50 km sjeverno od Los Angelesa, piše AP. Dječak je, prema izjavi glasnogovornika policije Stevea Whitmorea, tada priznao da se igrao šibicama, ali je potom pušten kući, a tužilaštvo tek treba da odluči o tome da li će podignuti optužnicu.

Prema ranijim rezultatima istrage vjerovalo se da su požar prouzrokovali prekinuti kablovi dalekovoda. Tokom istrage uhapšeno je još pet osoba za koje se sumnjalo da su imali veze sa izbijanjem požara.

Požar koji je prošle sedmice pustošio Kaliforniju uništio je 2.300 objekata, a odnio je 12 života i ranio 78 osoba.

Ipak, vlasti vjeruju da je požar u Orange Countyju izazvan namjerno te su stoga ponudile nagradu od 250.000 dolara za informaciju koja bi otkrila identitet odgovornog ili odgovornih.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.