Texas
0

Djeca "trenirana" za seksualne nastupe pred masom

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U sobama bez prozora bivšeg centra za brigu u malom teksaškom mjestu djeci su davane takozvane "blesave pilule" nakon čega su prisiljavana da izvode seksualne radnje pred mnoštvom odraslih.

Dvoje ljudi je već osuđeno u ovom slučaju. Čeka se suđenje trećoj osobi koja je povezana sa swingerskom grupom u mjestu Mineola u američkoj državi Texas sa populacijom od tek 5.100 stanovnika.

"Grad je zaista potresen," kaže Shirley Chandwick, starosjedilac u ovom mjestu. "Ovo je bilo strašno."

Patrick Kelly kome je 41 godina osumnjičen je za seksualno iskorištavanje djece, a upleten je i u organizovanje kriminalnih radnji. Ukupno je šest osoba koje se dovode u vezu s ovim slučajem, uključujući i roditelja troje djece koja su bila iskorištavana.

Porotnici su u slučaju donošenja odluke za prve dvije osobe vijećali samo pet minuta. Jamie Pittman i Shauntel Mayo su dobili kaznu doživotne robije, a treći optuženi će, ako bude dokazano da je učestvovao u ovim aktivnostima, i sam najvjerovatnije dobiti istu kaznu.

Njegov advokat kaže da je Kelly prošao test na detektoru laži te da je time potvrđeno da je nevin. On, kako kaže, strahuje hoće li suđenje Kellyju biti fer.

Tužitelji ističu da je četvero djece koji sad imaju 12, 10 i 7 godina u ovoj prostoriji "trenirano za izvođenje ovih nastupa pred širom publikom od 50 do 100 ljudi", javlja CNN.

U istoj ulici gdje je ova zgrada nalazi se i dom za stare i iznemogle, a još bliže se nalaze kancelarije lokalnih novina. Doris Newman, novinarka "The Mineola Monitora" ističe kako su odavno postojale glasine o swingerskim grupama, ali niko nikad nije spomenuo da su u svoje igre upleli i djecu.

Prilikom svjedočenja djeca su rekla kako je djevojčicama naređivano da plešu ispred odraslih muškaraca, a jedno dijete je opisalo događaje riječima: Svi su tamo radili ružne stvari.

"Djeca su iskorištavana na najgori mogući način," izjavila je Kristi Hachtel koja radi na ovom slučaju. "Ovakve grozote nisam vidjela ni u svojim najružnijim snovima."

Djeca su sada na sigurnom i dobrosu, odlaze na savjetovanja i terapije.