Najmlađi britanski roditelji
0

Djeca od 14 godina dobila dijete

Sarajevo-x.com
April i Nathan najmlađi su britanski roditelji
April i Nathan najmlađi su britanski roditelji
Djevojčica April Webster rodila je sina Jamiea nakon što je zatrudnila kad su ona i otac dječaka Nathan Fishbourne imali samo 13 godina. Tako su 14-godišnji školarci postali najmlađi roditelji u Velikoj Britaniji.
"Bit ću sjajna mama", rekla je April iz Južnog Velsa.

Tinejdžeri se nakon poroda pokušavaju pronaći najbolji način da odgoje svoje dijete. Jamie, koji je star četiri sedmice, trenutno živi sa majkom i njenim roditeljima.

"Volio bih da beba bude kod mene preko vikenda, a April ga može čuvati pet dana tokom sedmice", rekao je maloljetni otac.

Tinejdžeri koji su imali seks bez zaštite nakon početka veze u septembru prošle godine, još uvijek nisu sigurno kakav je njihov status veze. Nathan insistira da su još uvijek par, dok je April izjavila da je u fazi "odmora od veze" i nije sigurna hoće li njihova veza potrajati.

"On nije okrenuo leđa svom sinu, ali je tražio da beba bude kod njega kući, što je uzrokovalo svađe. Imamo još nekoliko stvari koje moramo riješiti", rekla je April.

Par se počeo viđati kada su imali 13 godina. April svojim roditeljima nije rekla da je spavala sa Nathanom jer je bilo "stid".

Nathan je tokom jednog odnosa koristio kondom, ali mu se nije svidio nakon čega su imali seks bez zaštite.

April je saznala da je trudna dan prije svog 14. rođendana. Trudnoća je prošla bez problema i Jamie je rođen 15. novembra carskim rezom.

April bebu hrani iz bočice, a najviše joj pomaže njena 17-godišnja sestra Robyn, koja dijeli sobu sa majkom i bebom.

"Jamie nije bio planiran, ali ću mu ja biti divna mama. On je sa savršen i pružit ću mu sve što poželi", rekla je April. Nathan je rekao da je sretan što je postao otac.

Njihovi roditelji bili su šokirani kada su saznali za trudnoću, ali su sada velika podrška svojoj djeci, piše britanski tabloid "The Sun".