Arkansas
0

Djeca greškom popila tekućinu za brisače

Sarajevo-x.com
Desetero djece u jednom obdaništu u Arkansasu popilo je vodu za brisače, koju je vlasnica obdaništa, Carolyn Bynum nehotice stavila u frižider. Nakon počinjene greške, Bynum je dobrovoljno predala svoju licencu za rad, piše AP.

Djeca u dobi od dvije do sedam godina popila su neznatnu količinu tečnosti za brisače, ali ubrzo su shvatila da nešto nije uredu s vodom koju piju, kazala je liječnica arkansaške bolnice Laura James.

"Samo jedno dijete je hospitalizirano nakon ovog nemilog događaja, ali na svu sreću nema nikakvih opasnosti po njegovo zdravlje. U krvi djeteta je pronađen metanol, toksični alkohol, koji može izazvati sljepoću, te dovesti do pada u komu. U blažim slučajevima ovaj toksični alkohol uzrokuje mučninu, povraćanje, te pospanost", kazala je dr. James.

Inače, Carolyn Bynum koja u svom domu čuva desetero djece, kupila je na nedavnom putovanju vodu za brisače i još nekoliko stvari. Ne razmišljajući tekućinu je stavila u frižider, jer nije mogla ni posumnjati da bi to djeca moga zamijeniti s pitkom vodom, piše AP.

Bynum je dobrovoljno predala licencu za rad i kako saznaje AP preuzela potpunu odgovornost za nemili događaj.

"Bila je veoma uzrujana kada je shvatila šta se desilo. To je bio nesretan slučaj.", kazala je Julie Munsell, portparol arkansaške plicije.

Inače, Carolyn Bynum je dozvolu za čuvanje desetero djece dobila još 2002. godine i do sada nije bilo pritužbi na njen rad.