Svijet
0

Dizajner odjeće za slavne silovao čak 20 osoba?

Sarajevo-x.com
Poznati modni dizajner Anand Jon Alexander optužen je za izvršenje seksualnih napada nad čak 20 ženskih osoba starosne dobi od 15 do 27 godina, saopćili su u četvrtak kalifornijski zvaničnici.

Kalifornijski tužitelji su ranije optužili Alexandera za izvršenje više od 40 prekršaja koji su uključivali silovanje i seksualno zlostavljanje 18 žrtava, te bludne radnje nad maloljetnim djetetom. Dizajner odjeće za slavne osobe izjasnio se nevinim za sve tačke optužnice.

Međutim, u originalnu optužnicu koja je javnosti otkrivena tek u četvrtak dodane su još dvije navodne žrtve. Prema izjavi tužitelja Alexander je za žrtve birao žene i djevojke u dobi od 15 do 27 godina u periodu od novembra 2002. godine do marta 2007. godine.

U optužnici se još navodi kako je Alexander pronalazio žrtve preko Interneta i seksualno ih napadao kada bi došle kod njega na razgovor o mogućoj manekenskoj karijeri.

Alexander je bio uhapšen u martu u njegovom stanu na Beverly Hillsu, ali je odmah platio jamčevinu koja je iznosila 1,3 milion dolara. U četvrtak se pojavio na Vrhovnom sudu, gdje je sudija David Wesley odlučio da optuženi ostane u pritvoru bez prava na jamčevinu do saslušanja 25. oktobra.

Velika porota je 30. jula u Houstonu Alexandera proglasila krivim za seksualni napad nad djetetom dobi od 14. do 16. godina, otkrio je pomoćnik okružnog tužitelja Brian Rose. Policija u Houstonu ima nalog za njegovo hapšenja, a istrage su u toku i u New Yorku i Massachusettsu.

Ukoliko bude proglašen krivim za sve tačke optužnice, Alexander će sasvim sigurno otići u zatvor.

Anand Jon Alexander se kao tinejdžer iz Indije doselio sa majkom i sestrom u SAD, a 1998. godine diplomirao je na uglednom Parsons School of Design u New Yorku te počeo dizajnirati nakit i odjevne predmete.

33-godišnji dizajner je nezaobilazan gost mnogih zabava i modnih dešavanja, te je surađivao sa bezbroj poznatih ličnosti poput Paris Hilton, Michelle Rodriguez i Mary J. Blige. Alexander je 2003. godine učestvovao u popularnom TV showu "America's Next Top Model", te se našao na Newsweekovoj listi 20 zvijezdi u u usponu u različitim industrijama.