|

"Discovery" se sretno vratio na zemlju

"Discovery" se sretno vratio na zemlju
0
F
FENA
17.7.2006. u 18:40
0
komentara
0

dijeljenja
"Discovery" se sretno vratio na zemlju
Američki svemirski shuttle "Discovery" sletio je u ponedjeljak popodne na pistu američke svemirske luke Cape Canaveral, dovršivši tako 13-dnevnu misiju opterećenu nizom tehničkih problema i briga za sigurnost letjelice i njene posade.
"Discovery" je iz Cape Canaverala u svemir poletio 4. jula nakon niza odgađanja uzrokovanih, a kontrola misije je let odobrila usprkos odvaljivanja komadića zaštitne pjene na toplinskom štitu.

Problemi sa zaštitnom pjenom su izazvali uništenje "space shuttlea" "Columbia" kada se vraćao na Zemlju početkom 2003. godine.

Slijetanje na Cape Canaveral na Floridi je bilo prvo u četiri godine. "Columbia" na svoje odredište nije stigla, a "Discovery" je prošle godine morao skrenuti na pistu u Kaliforniji zbog problema s vremenom, prenio je Index.hr.

"Discovery" je prilikom svoje misije na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) dovezao novog člana posade. Preostalih šest članova "Discoveryjeve" posade je izvelo niz važnih testova koji će omogućiti dalju gradnju ISS-a.

Za 27. august je zakazan let "space shuttlea" "Atlantis" koji će na Međunarodnu svemirsku postaju donijeti nove građevinske blokove.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.