Svijet
0

Direktor pogoričkih "Vijesti": Istraga je farsa

FENA
Podgorica
Podgorica
Direktor nezavisnoga crnogorskog dnevnika "Vijesti" Željko Ivanović, koji je prije tri dana pretučen, ocijenio je u utorak da je policijska istragu o tome napadu obična farsa i cirkus.

"Nemam povjerenja u policiju ni u njihovu istragu o nedavnom napadu na mene i svakog dana imam nove dokaze da je istraga obična farsa i cirkus", kazao je Ivanović nakon što je u podgoričkom Centru bezbjednosti obavio identifikaciju, a među nekoliko "ponuđenih" osoba nije prepoznao nijednog od mladića koji su ga prošle subote pretukli, prenio je Tanjug.

"Pozvali su me i saopćili da imaju neke osumnjičene i da treba da dođem i eventualno prepoznam napadače. To je, međutim, potvrdilo da se radi o najobičnijoj farsi i cirkusu", rekao je Ivanović naglašavajući da su svi koji su mu „ponuđeni“ na indentifikaciji bili izrazito tamnoputi iako su on i njegove kolege u iskazu jasno naveli da je glavni napadač bio svijetle puti.

Direktor Uprave crnogorske policije Veselin Veljović najavio je u ponedjeljak da "policija ima operativna saznanja koja idu u pravcu identifikacije izvršilaca napada" na direktora "Vijesti" Ivanovića, a policija je u ponedjeljak uvečer saopćila da je privela dvije osobe koje su priznale da su telefonom i iz "šale" prijetile portiru "Vijesti" Luki Đukiću i da su te dvije osobe označene kao mogući napadači.

Policija nije saopćila imena privedenih, a podgorički mediji saznaju da je riječ o mladićima na ivici punoljetstva, jednom 18-godišnjaku i jednom 17-godišnjaku, koji su policiji rekli da su, igrajući se, slučajno pozvali broj portira "Vijesti".

Ivanović je radiju "Antena M" rekao kako sumnja da je Đukić, kao jedan od svjedoka napada na njega, slučajno izabran za metu prijetnji.

"Čim je dao izjavu (policiji), sat vremena nakon toga bio je izložen prijetnjama i anonimnim telefonskim pozivima. Za to kratko vrijeme za Đukićevu izjavu mogli su znati samo policijski inspektori, ja i možda još dva urednika iz "Vijesti", kazao je Ivanović.

Pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi, "Vijesti" pišu da "policija, kao u mnogo sličnih slučajeva ranije, ne može pronaći nijedan opipljivi trag koji bi doveo do rasvjetljavanja skandaloznog napada" na njihovog direktora.

Ivanović je ranije kazao da iza napada na njega "stoji kriminalizirana crnogorska vlast, konkretnije Milo Đukanović i njegova familija, bilo biološka ili kriminalna", a Đukanović je zbog toga najavio tužbu protiv Ivanovića.