Bolivija
0

Direktor kupovao i držao leševe na krovu škole

FENA
Nakon što su na krovu zgrade, koju dijele medicinska škola i kino u gradu Cochabambi, pronašli pet leševa u raspadajućem stanju, bolivijske vlasti su uhapsile direktora škole i zadržale ga na ispitivanju.

Pronađena tijela nalazila su se u kutijama, obezglavljena i izvađenih vitalnih organa. Direktor škole Juan Villaroel Rodriguez, policiji je priznao kako je tijela kupio u bolivijskoj prijestolnici La Pazu. U njegovu školu tijela su stigla u kamionima, zajedno s namještajem za školu.

"S obzirom na okolnosti u kojima su tijela pronađena, možemo pretpostaviti da se radilo o trgovanju ljudskim organima i tijelima", rekao je za Associated Press Julio Cesar Miranda, policijski pukovnik.

Policija je poluraspadnuta i unakažena tijela pronašla nakon dojave građana o nesnosnom smradu na krovu spomenute zgrade, ujutro 14. septembra. Isto tako, s direktorom škole uhapšen je i student, koji mu je služio kao sekretar.

Miranda je dodao kako se medicinske škole moraju poštovati stroga pravila kako bi mogle posjedovati leševe u medicinske svrhe. Tijela su prevezena u mrtvačnicu, a nakon obdukcije tužiteljstvo će odlučiti hoće li protiv direktora škole podnijeti tužbu.