Da li se slažete?
85

Direktor KJKP Rad ustvrdio da Sarajevo nije prljav grad pa sve uporedio sa Švedskom i Zagrebom

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Novi vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad Nijaz Salamović se oglasio na društvenim mrežama i kazao kako u Sarajevu nema smeća, te da grad nije prljav.

Salamović se ne slaže s tvrdnjama da je Sarajevo prljav grad i da je pun smeća, a kao primjere je naveo slučajeve iz Nizozemske, Švedske i Zagreba.

"Često mi kažemo da je kod nas najgore i pričamo kako je u 'uređenim evropskim zemljama' u kojima vjerovatno nikada nismo bili. Od jutros mi dođoše 3 poruke iz Švedske, Holandije i Hrvatske. U Holandiji, kako reče moj dobri Sabit Aljic, nije ni vidio da neko kupi i nosi lišće. Iz Švedske žale za 'komunalcima' što ih nema da očiste snijeg. Zagreb hvali našeg ministra Adnan Steta i našu gradonačelnicu Benjamina Karić rođ. Londrc a potvrđuju ono sto mi stalno govorimo da u Sarajevu nema smeća i da mi nismo prljav grad", napisao je Salamović.

Treba napomenuti da je "pohvala" Zagreba stigla s nezvanične Facebook stranice.

Veliki broj građana Kantona Sarajevo duži period nije zadovoljan komunalnom čistoćom. Građani se žale na neblagovremen odvoz smeća ali i prljave ulice.