Iznenadna odluka
29

Direktor CNN-a Jeff Zucker podnio ostavku zbog veze s kolegicom

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jeff Zucker, direktor CNN-a, danas je iznenada podnio ostavku nakon što je priznao vezu s novinarkom, čime je okončan devetogodišnji mandat na čelu jedne od najvećih medijskih kompanija u zemlji.

Zucker je rekao da je priznao vezu kada su ga pitali o tome u sklopu istrage o Chrisu Cuomu, bivšem voditelju CNN-a koji je otpušten nakon što je otkriveno da je pomagao svom bratu, tadašnjem guverneru New Yorka Andrewu Cuomu, dok se protiv njega vodila istraga o seksualnom zlostavljanje.

"Od mene se tražilo da to otkrijem kada je počelo, ali nisam", napisao je Zucker, dodaviši da je pogriješio.

Allison Gollust, izvršna potpredsjednica CNN-a i direktorica marketinga, priznala je vezu s Zuckerom u svom dopisu.

"Jeff i ja smo bliski prijatelji i profesionalni partneri više od 20 godina. Nedavno se naš odnos promijenio tokom pandemije. Žao mi je što to nismo otkrili u pravo vrijeme. Nevjerovatno sam ponosna na vrijeme koje sam provela na CNN-u i radujem se nastavku sjajnog posla koji radimo svakodnevno", rekla je.

Prije nego što se pridružila CNN-u, Gollust je bila direktoroca komunikacija za Andrewa Cuoma, prema biografiji objavljenoj na web stranici CNN-a.

Chris Cuomo je aktivno pomogao u izradi odgovora svog brata na optužbe za seksualno uznemiravanje, prema podacima otkrivenim u mailovima i transkriptu njegovog svjedočenja istražiteljima koji rade za državnog tužioca Leticiju James.

Njen ured je otkrio da je Andrew Cuomo seksualno uznemiravao najmanje 11 žena. Bivši guverner je podnio ostavku u augustu kako bi izbjegao vjerovatno suđenje za opoziv.

Nakon iznenadne ostavke Zuckera još nije poznato ko će voditi CNN dok se traži stalna zamjena.