Monstruozno ubistvo
0

Dijete izvađeno iz utrobe majke pronađeno živo

Sarajevo-x.com
Darlene Haynes
Darlene Haynes
Djevojčica koja je nasilno izvađena iz majčine utrobe, nakon što je nesretnoj ženi razrezan stomak, pronađena je živa, saopćila je policija u američkom gradu Worcesteru, dodavši i da su dvije osobe uhapšene pod optužbom da su na ovaj monstruozan način ubili djevojčicinu majku.

Beba je, kako se zasad čini, zdrava i nepovrijeđena, a trenutno je smještena u bolnicu u New Hampshireu, rekla je narednica Worcester policije Kerry Hazelhurst za AP.

Tijelo djevojčicine majke je pronađeno u ponedjeljak u ormaru njenog stana.

Julie Corey (35) i njen partner u surovom ubistvu su uhapšeni u Plymouthu, gdje ih je policija pronašla s djetetom. Njihovi poznanici su rekli policiji da su postali sumnjičavi kad im je Corey rekla da je rodila dijete, jer ranije nisu primjetili da je trudna.

Djevojčicina majka Darlene Haynes je bila u osmom mjesecu trudnoće. Njeno beživotno tijelo je pronašao kućepazitelj William Thompson, koji je rekao da ga je „grozan smrad“ odveo do apartmana, gdje ga je dočekao užasavajući prizor – izmasakrirana žena umotana u najlon.

Policija je rekla da je 23-godišnjakinja, u trenutku kad je pronađena, bila mrtva nekoliko dana i da nije kontaktirala ni s kim od familije i prijatelja od prošlog četvrtka. Tek nakon autopsije u utorak je otkriveno da nedostaje fetus.