|

Dijelove SAD-a zahvatile ekstremno niske temperature i ledeni vjetar

Dijelove SAD-a zahvatile ekstremno niske temperature i ledeni vjetar
10
F
FENA
9.1.2015. u 08:29
10
komentara
10

dijeljenja
Zbog ekstremno niskih temperatura i snažnog ledenog vjetra koji su posljednja tri dana zahvatili središnje i istočne dijelove SAD-a, zatvorene su škole u Chicagu, Bostonu i drugim velikim gradovima na tom području, a meteorolozi upozoravaju kako je malo vjerovatno da će se vremenske neprilike uskoro smiriti.
Foto: AFP Foto: AFP


Prodor ledenog arktičkog zraka, koji se proširio iz Kanade, uzrokovao je ekstremno niske temperature koje na pojedinim područjima dostižu i minus 23 stepena celzija a nacionalna meteorološka služba upozorava da i 15-minutna izloženost takvoj hladnoći može izazvati ozebline.

Ljudi se pozivaju na oprez i savjetuju da kućne ljubimce drže u kućama te izbjegavaju putovanja i vožnju automobilom na područjima sa snijegom i zaleđenim cestama.

Foto: AFP Foto: AFP


Zbog vremenskih nepogoda više od 400.000 učenika javnih škola u Chicagu, trećeg najvećeg školskog okruga u SAD-u sa 800 ustanova, ostalo je ovih dana kod kuće, a škole su zatvorene i u Bostonu, Milwaukeeju i Indianapolisu. Zatvorena su skijališta u okolini Chicaga i u Južnoj Dakoti.

Metorološka služba najavljuje kako se za vikend očekuje novi udar ledenog zraka.

Foto: AFP Foto: AFP
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...