Bezobzirna odluka
5

DiCaprio zabrinut: Trump je svojom odlukom ugrozio budućnost planete Zemlje

Klix.ba
Leonardo DiCaprio (Foto: EPA)
Leonardo DiCaprio (Foto: EPA)
Leonardo DiCaprio osudio je odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa o raskidanju Pariskog sporazuma i pozvao na ustrajnu borbu protiv lidera koji ne mare za okoliš i budućnost planete Zemlje.

Leonardo DiCaprio, oskarovac i jedan od najtalentovanijih holivudskih glumaca, ujedno je i posvećeni aktivist zaštite okoliša. Na svom profilu na Twitteru, prije zvanične objave Trumpove odluke, poručio je predsjedniku: "Nadam se da ćeš donijeti moralnu odluku kako bi se zaštitile buduće generacije".

On se u decembru prošle godine i sastao s predsjednikom Trumpom kako bi razgovarali o klimatskim promjenama. Uprkos tom informativnom sastanku, Trump je odlučio da Sjedinjene Američke Države napuste Sporazum, nakon čega je Leonardo osudio predsjednikov stav na društvenim mrežama.

"Budućnost naše planete danas je ugrožena bezobzirnom odlukom predsjednika Trumpa da SAD izađe iz Pariskog sporazuma", napisao je na svom Facebook profilu nakon Trumpovog zvaničnog saopćenja.

Dodao je kako više nego ikad moraju biti posvećeni rješavanju problema klimatskih promjena i da se trebaju boriti protiv lidera koji ne vjeruju u naučne činjenice i empirijsku istinu.

"Vrijeme je da svi ustanemo i organizovano se borimo kroz političku akciju", zaključio je DiCaprio.