Velika Britanija
0

Diana u pismu izjavila kako je princ Charles želi ubiti?

Sarajevo-x.com
Pismo napisano rukopisom princeze Diane otkriva kako je navodno njen bivši muž princ Charles želi ubiti, simulirajući automobilsku nesreću. Pismo je u potpunosti objavljeno na sudskom saslušanju u Londonu u povodu istraživanja tragične smrti princeze.

Pismo koje je napisala tragično preminula princeza Diana otkrilo je njene sumnje u vezi s namjerama njenog bivšeg muža princa Charlesa, tačnije namjerama da on "planira nesreću s njenim automobilom", izvještava Dialy Mail.

U pismu se navodi da je Camilla Parker Bowles Charlesu služi samo za zavaravanje javnosti jer je njegova stvarna namjera bila oženiti dadilju sinova Williama i Harryja, Tiggy Legge-Bourke. Kopija ovog pisma koje je sudu dostavio nekadašnji batler kraljevske porodice je i ranije bila poznata, ali su imena bila cenzurisana za javnost.

Pismo je napisano u oktobru 1993. godine, deset mjeseci nakon što su Diana i Charles objavili svoju rastavu. Rukopis je navodno princezin.

" Sjedim sama i čeznem za nekim ko će me zagrliti i ohrabriti me da budem jaka. Ovaj period mog života je posebno opasan jer moj muž planira inscenirati automobilsku nesreću u kojoj ću fatalno stradati kako bi on ispunio svoj naum i vjenčao se s Tiggy. Camilla nije niša drugo nego 'paravan' i mi žene smo tako iskorištene - u svakom smislu", stoji u Dianinom pismu.

Osim toga, Diana se pribojavala da će nastradati i Camilla jer je ona, nakon princeze same, bila jedina prepreka vjenčavanju Charlesa i dadilje Tiggy.

Ipak, Lucia Flecha de Lima Dianina bliska prijateljica vjeruje da je batler mogao uspješno imitirati Dianin rukopis te da se ona nikada nije bojala za svoj život, najmanje da će joj ga oduzeti njen muž.

Saslušavanje se nastavlja.