Svijet
0

Diana tvrdila da će kraljica abdicirati?

FENA
Princeza Diana tvrdila je da će kraljica abdicirati u aprilu 1996., izjavila je njena bivša pravna zastupnica istrazi njene pogibije. Maggie Rae je izjavila kako je Diana tvrdila svojim advokatima u oktobru 1995. da će kraljica odstupiti s prijestolja zaobilazeći princa Charlesa.

Princeza je također tvrdila kako je bilo planova da se ona marginalizira putem nesreće u kojoj bi bila ozbiljno povrijeđena, izjavila je Rae istrazi, javio je BBC. Dianin bivši batler Paul Burrell pružit će više dokaza istrazi o pogibiji Diane i Dodi Al Fayeda.

Princeza i Al Fayed poginuli su u saobraćajnoj nesreći u tunelu na putu kod Pariza u 1997. Tvrdnje princeze Diane desile su se tokom sastanka s njenim pravnim timom u Kensingtonskoj palači, izjavila je Rae. Diana je poručila advokatima da bi nasljeđivanje trebalo izostaviti jednu generaciju i da bi njen sin, princ William, trebao postati kralj.

Njen vodeći advokat, lord Michson, bio je tako iznenađen onim što je rekla da je napravio zabilješku i čuvao ju je u tajnosti nakon njene pogibije.

Lord Mischon u zabilješci navodi da je bio tako uznemiren onim što je Diana izjavila na sastanku i zatražio je od princezinog privatnog sekretara Patricka Jephsona da potvrdi da li je išta od toga istina. Jephson je kazao kako je polovično vjerovao u to.

Rae je izjavila da je i ona također bila toliko iznenađena da nije povjerovala da bi se ijedna od tih tvrdnji mogla podržati.

Kazala je da je ostala u pozadini tog sastanka i kako je osjećala da je princeza bila veoma usamljena, živeći prilično otuđenim životom u Kensingtonskoj palati, te da su joj se možda čudne stvari vrzmale po mislima.

Kazala je da je razgovarala s Dianom jednog vikenda kada je princeza bila potpuno sama i kuhala je u mikrovalnoj pećnici vlastiti obrok.