{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Devetogodišnjak policiju u Meksiku doveo do arsenala oružja

S
8.9.2012. u 09:09
0
5
Devetogodišnjak policiju u Meksiku doveo do arsenala oružja
0
Devetogodišnjak policiju u Meksiku doveo do arsenala oružja
Foto: Arhiv
Meksička policija pronašla je u kući u gradu Hermosilju na sjeveru Meksika veliki arsenal naoružanja za koje se smatra da pripada krijumčarima droge nakon što je devetogodišnji dječak donio pištolj u školu.
Dječakovi drugovi iz razreda rekli su da su primijetili pištolj u njegovoj torbi i da su to prijavili školskim vlastima.

Oružje, koje je, prema izvještajima, bilo napunjeno, oduzeto je i policija je potom pretresla dječakovu kuću u kojoj su pronašli naoružanje i više hiljada metaka.

Lokalne vlasti saopštile su da su pronašli poluautomatsku pušku Ar15 na trpezarijskom stolu u jednoj od soba, 13.000 metaka, pištolje, pancire i dvije mašine za brojanje novčanica.

U kući su pronađeni i meci velikog kalibra, koji mogu da probijaju pancire, takozvani "ubice policajaca". Policija je pored naoružanja oduzela vojne uniforme, prenosne radiostanice i tri vozila od kojih su dva armirana.

U policijskom saopštenju navodi se da je u kući uhapšena žena, za koju se smatra da je dječakova majka, ali da je muškarac uspio da pobjegne.

Dječak je predat radnicima socijalne službe.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: