|

Devet osuđenica pobjeglo iz zatvora nakon što je potvrđen prvi slučaj koronavirusa

Devet osuđenica pobjeglo iz zatvora nakon što je potvrđen prvi slučaj koronavirusa
13
D
DP
26.3.2020. u 15:50
5
komentara
13

dijeljenja
Devet osuđenica pobjeglo iz zatvora nakon što je potvrđen prvi slučaj koronavirusa Unsplash.com
Devet zatvorenica pobjeglo je u ponedjeljak navečer iz slabo osiguranog ženskog zatvora u Južnoj Dakoti nakon što je ustanovljeno da je jedna od žena koje su tamo zatvorene pozitivna na koronavirus.
Tri žene su uhvaćene u utorak i vraćene su u pritvor, pišu NBC News.

Zatvorenice su u ponedjeljak, prema službenom saopćenju Odsjeka za korekciju Južne Dakote, pobjegle "izašavši kroz vanjska vrata", a jedna od njih je privedena ubrzo poslije bijega. Trenutno se traga za pet preostalih.

Ovo se dogodilo nakon što je ustanovljeno da je jedna od zatvorenica u Pierre Community Work Center pozitivna na koronavirus, nakon čega je smještena u izolaciju i sada se, prema službenim informacijama, osjeća dobro.

Guvernerka Južne Dakote Kristi Noem rekla je u utorak na konferenciji za medije da su sve žene koje su pobjegle bile u istoj jedinici kao i oboljela žena, ali da "nije poznato jesu li bile u njenoj neposrednoj blizini". Ona je istakla i da država prati sva uputstva američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti i Ministarstva zdravlja i da "poduzimaju sve moguće mjere predostrožnosti".
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...