Svijet
0

Devet osoba povrijeđeno u eksploziji u tramvaju u Ukrajini

FENA
Devet osoba povrijeđeno je u ponedjeljak u eksploziji u tramvaju u Dnjepropetrovsku, gradu u istočnoj Ukrajini, saopćile su vlasti.

Dnipropetrovski nije jedan od domaćina Evropskog nogometnog prvenstva koji se održava u Ukrajini, gdje se dogodilo niz eksplozija krajem aprila, šest sedmica prije održavanja Eura 2012.

"Vreća s barut koju je nosio jedna od putnika slučajno je izazvalo eksploziju u tramvaju", izjavio je AFP-u glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Vladimir Poliščuk.

On je dodao da je barut eksplodirao iz nepoznatih razloga. Vrućina u tramvaju i ispuštanje vreće na pod, mogući su razlozi ovog nesretnog slučaja.

Agencije prenose da je čovjek kupio barut za lov. Registrovani lovci u Ukrajini imaju dozvolu da kupuju barut za lov.

"Devet osoba je zadobilo lakše povrede - opekotine", precizirao je glasnogovornik.

Krajem aprila tridesetak osoba je povrijeđeno u četiri uzastopne eksplozije koje su se dogodile u četvrti u centru Dnjepropetrovska. Dvije osumnjičene osobe su uhapšene. Istražitelji su rekli da su te eksplozije najvjerovatnije povezane s obračunima između kriminalaca i da nisu povezane s održavanjem nogometnim prvenstvom 2012. koji organiziraju zajedno Ukrajina i Poljska.