Svijet
28

Detalji putovanja postavljeni na Instagram: Plaže, kokosovo mlijeko i hapšenje zbog kokaina

Klix.ba
Instagram
Instagram
Dvije Kanađanke koje su preko Instagrama zabilježile detalje svog raskošnog puta u Australiju uhapšene su u Sydneyu nakon što je policija iz broda kojim su putovale zaplijenila 95 kilograma kokaina, javlja CNN.

Melina Roberge (23), Isabelle Lagacé (28), kao i treći Kanađanin Andre Tamine (63) mogli bi dobiti kaznu doživotnog zatvora zbog uvoza droge u zemlju, rekli su iz australske federalne policije.

Coconut water detox 💧🔅

A photo posted by @melinar___ on

Zaplijenjena je droga vrijednosti 23 miliona američkih dolara a policija je rekla da nije isključeno još mogućih hapšenja.Ova zaplijena je najveća ikada u Australiji kada se radi o putničkim kanalima.

Iz policije su rekli da je australska granična policija drogu pronašla tokom vikenda dok je brod bio usidren u sidnejskoj luci. Policija je koristila pse tragače pretražujući putničke kabine. Oko 95 kilograma kokaina bilo je spakovano u kofere, a policija još treba utvrditi uloge uhapšenih u prijevozu droge.

Kanađanke su većinu svog putovanja zabilježile na Instagramu. Tako su postavile fotografije iz Perua i sa Tahitija, gdje se vide kako uživaju pijući kokosovo mlijeko, planinare i voze kroz pješčane dine. Postovi pokazuju kako su putovale i na Bermude, u Čile, Ekvador i Kolumbiju, a nije jasno gdje su se tačno ukrcale na brod.

🌵🏁✔️ #peru2k16

A photo posted by @melinar___ on

Troje uhapšenih se trenutno nalaze u pritvoru u Sydneyu bez mogućnosti kaucije a suđenje bi moglo potrajati od 12 do 18 mjeseci.