|

Demonstranti blokirali sjedište ukrajinske Vlade

Demonstranti blokirali sjedište ukrajinske Vlade
1
S
SRNA
2.12.2013. u 10:13
6
komentara
1

dijeljenja
Demonstranti blokirali sjedište ukrajinske Vlade Demonstracije u Kijevu (Foto: AFP)
Oko 1.000 demonstranata blokiralo je danas sjedište ukrajinske Vlade i okolne ulice, sprečavajući zaposlene da dođu na posao.
Glavni prilaz zgradi vlade blokiran je kontejnerima i žardinjerama. Protesti se održavaju zbog odluke predsjednika Viktora Janukoviča da ne potpiše sporazum o jačanju trgovinskih veza sa EU.

"Zaposleni ne mogu da uđu u zgradu. U toku su pregovori sa demonstrantima kako bi radnici mogli da uđu", izjavio je portparol premijera Mikole Azarova. On je dodao da predsjednik vlade još nije stigao na posao.

"Glas Rusije" je prenio da su demonstranti bokirali i ulaz u zgradu "Nacionalne banke".

Demonstranti su usmjerili pažnju na državne objekte poslije jučerašnjeg skupa u Kijevu kojem je prisustvovalo oko 350.000 ljudi i sukoba sa policijom.

Janukovič se za sada nije obratio građanima. On bi sutra trebalo da otputuje u zvaničnu posetu Kini. U njegovoj pres službi rečeno je da ukrajinska administracija normalno funkcioniše, ali službenici nisu mogli da kažu gdje se predsjednik nalazi.

Opozicioni lideri zahtijevaju da Janukovič podnese ostavku jer je odbio da sklopi sporazum o jačanju veza sa EU poslije višegodišnjih priprema i okrenuo se Rusiji.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...