|

Demokrati pokrenuli nove napade na Busha

Demokrati pokrenuli nove napade na Busha
0
F
FENA
23.10.2007. u 21:47
0
komentara
0

dijeljenja
Demokrati pokrenuli nove napade na Busha
Američka demokratska opozicija, koja dosad nije uspjela u svojim pokušajima da zaustavi rat u Iraku, pokrenula je nove napade na Georgea W. Busha, kojeg optužuju da uzima novac neophodan za finansiranje bolesnih i siromašnih da bi finansirao rat.
Demokratska stranka, koja ima većinu u Kongresu, optužila je u utorak predsjednika Busha da se vara u prioritetima, tražeći još novca za vojne operacije u Iraku i Afganistanu u 2008.

"Jednom rukom predsjednik traži skoro 200 miliona dolara našeg novca za Irak, drugom rukom stavlja veto na zakon koji bi bio koristan za bolnice, obrazovanje djece, za sigurnost radnika, u istraživanjima lijeka protiv karcinoma", rekao je demokratski senator Robert Menendez.

Bush je zatražio u ponedjeljak od Kongresa dodatne 42,3 milijarde dolara, koje se dodaju iznosu od 147 milijardi za fiskalnu 2008. godinu, koja je počela 1. oktobra.

Frustrirani svojim neuspjesima da primoraju Busha da promijeni strategiju u Iraku, demokrati pokreću nove napade, ocijenivši da finansiranje rata znači napuštanje drugih prioriteta, značajnih za narod na nacionalnom nivou.

Bijela kuća optužuje svoje demokratske protivnike da previše napuhuju troškove o zdravstvu i obrazovanju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.