Svijet
0

Delegacija Škole nacionalne odbrane Grčke posjetila ministarstvo odbrane BiH

FENA
Sekretar Ministarstva odbrane BiH Muhamed Smajić i načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Sifet Podžić sa saradnicima primili su danas, u odvojenim posjetama, delegaciju Škole nacionalne odbrane Republike Grčke koju je predvodio pukovnik Petritsopouloss Theodoros.

U razgovorima je istaknuta uspješna saradnja Škole i Ministarstva odbrane BiH te je izražena zahvalnost Oružanim snagama Republike Grčke za cjelokupnu dosadašnju pomoć u razvoju Oružanih snaga BiH, a posebno u oblasti školovanja, što je od izuzetnog značaja za dostizanje NATO-ovih standarda u OSBiH i približavanju evroatlantskim integracijama.

Sekretar Ministarstva Muhamed Smajić i načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Sifet Podžić su gostima iz Grčke prezentirali dosadašnje aktivnosti na reformi Oružanih snaga BiH i planove u kojima je naglašena potreba za bržim približavanjem BiH NATO-u.

Grčka delegacija će tokom boravka u BiH posjetiti i Centar za mirovne operacije u Butmiru te Operativnu komandu OSBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.