{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


David Cameron čak šest puta zaredom odbio odgovoriti na isto pitanje

28.10.2015. u 19:16
4
21
David Cameron čak šest puta zaredom odbio odgovoriti na isto pitanje
4
David Cameron čak šest puta zaredom odbio odgovoriti na isto pitanje
David Cameron (Foto: EPA)
Govoreći pred britanskim Domom lordova, premijer zemlje David Cameron uporno je odbijao odgovoriti na pitanje Jeremyja Corbyna koje se odnosi na novi zakon o porezu.
Tokom rasprave o novom zakonu o porezima u britanskom Domu lordova došlo je do komične situacije.

Naime, lider Radničke partije Jeremy Corbyn pitao je britanskog premijera da li može garantovati da nova poreska regulativa neće pogoršati finansijsku situaciju građana s niskim primanjima.

"Jedino što mogu garantovati jeste da ću se uvijek boriti za visoke plate, niske poreze, smanjenje broja onih kojima je potrebna socijalna pomoć", rekao mu je Cameron. Nezadovoljan odgovorom, Corbyn je ponovio pitanje, na šta mu je britanski premijer odgovorio doslovce istom rečenicom.

Isto pitanje i odgovor ponovili su se čak šest puta.

"Premijer je šest puta odbio odgovoriti da li će građani osjećati negativne posljedice ovakve regulative. Zaključak donesite sami", rekao je Corbyn obraćajući se zastupnicima u Domu lordova.

Kako prenosi Independent, jedno istraživanje je pokazalo kako će se novi zakon o porezu uveliko odraziti na životni standard onih sa nižim primanjima, te da blizu 43 posto građana smatra kako takva regulativa doprinosi njihovom siromašenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: