{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Bostonu

21.11.2018. u 12:50
54
9
Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Bostonu
54
Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Bostonu
Neprofitna organizacija "New England Friends of Bosnia and Herzegovina", koje djeluje u Bostonu, Massachusetts, USA obilježila je Dan državnosti Bosne i Hercegovina.
Obilježavanje Dana državnosti održano je u Parlamentu Države Massachusetts a glavni govornik bio je Bogić Bogićević, koji je ovim povodom bio gost NEFBiH.

Obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine prisustvovali su državni predstavnici države Massachusetts Paul Mark, Jerry Parisella, Don Donahue, Sean Gerbauey i mnogi drugi iz administracije.

Drugi događaj, u sklopu obilježavanja ovog praznika, bio je Simpozij na kojem su govorili, pored Bogićevića i drugi gosti iz Amerike i iz Bosne i Hercegovine. Počasni gost bio je i profesor Tufts Universiteta Bruce Hitchner. Govornici na Simpozijumu su bili i Tomislav Cvitanušić, bosanski Ironman, apinist i humanista. O ekonomskom i socijalnom napretku BiH govorili su i Mirena Bagur, predsjednica New England Friend of Croatia, Almira Delibegović-Broome, Azem Dervišević, Biljana Lovrinović i Mead Mišić, saopćeno je iz ove organizacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: