Događaj u Parlamentu
54

Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Bostonu

Klix.ba
Neprofitna organizacija "New England Friends of Bosnia and Herzegovina", koje djeluje u Bostonu, Massachusetts, USA obilježila je Dan državnosti Bosne i Hercegovina.

Obilježavanje Dana državnosti održano je u Parlamentu Države Massachusetts a glavni govornik bio je Bogić Bogićević, koji je ovim povodom bio gost NEFBiH.

Obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine prisustvovali su državni predstavnici države Massachusetts Paul Mark, Jerry Parisella, Don Donahue, Sean Gerbauey i mnogi drugi iz administracije.

Drugi događaj, u sklopu obilježavanja ovog praznika, bio je Simpozij na kojem su govorili, pored Bogićevića i drugi gosti iz Amerike i iz Bosne i Hercegovine. Počasni gost bio je i profesor Tufts Universiteta Bruce Hitchner. Govornici na Simpozijumu su bili i Tomislav Cvitanušić, bosanski Ironman, apinist i humanista. O ekonomskom i socijalnom napretku BiH govorili su i Mirena Bagur, predsjednica New England Friend of Croatia, Almira Delibegović-Broome, Azem Dervišević, Biljana Lovrinović i Mead Mišić, saopćeno je iz ove organizacije.