{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Daily Telegraph" predviđa hladnije odnose Rusije sa Zapadom u 2008.

F
26.12.2007. u 13:12
0
0
"Daily Telegraph" predviđa hladnije odnose Rusije sa Zapadom u 2008.
0
"Daily Telegraph" predviđa hladnije odnose Rusije sa Zapadom u 2008.
Jedan od redakcijskih komentara u "Daily Telegraphu" osvrće se u srijedu na glavne međunarodne događaje u godini na izmaku i predviđa njihov razvoj u godini koja dolazi.
List između ostalog piše, u dijelu posvećenom Rusiji, da će se odnosi Moskve sa Zapadom vjerovatno pogoršati nakon što Kosovo proglasi nezavisnost, uz podršku SAD-a i Evropske unije, i to bez obzira na buduće odnose između Vladimira Putina i njegovoga najvjerovatnijeg nasljednika na položaju Dmitrija Medvedjeva.

Analizirajući stanje u Iraku, Daily Telegraph procjenjuje da je vlada Nurija al-Malikija paralizirana frakcijskim borbama i da će ako se nešto uskoro ne promijeni u Bagdadu, potonuti projekt Georgea W. Busha o demokratskome i jedinstvenom Iraku.

Što se tiče Afganistana, list ističe da će jačanje položaja predsjednika Hamida Karzaija predstavljati veliko iskušenje u državi koju potkopavaju teroristi, gospodari rata i trgovci drogom.

Također predviđa da će u SAD-u 2008. godina biti prijelazna i obilježena predsjedničkom utrkom demokrata i republikanaca.

To međutim neće spriječiti ostatak svijeta da na različite načine nastavi osporavati hegemoniju SAD-a u svijetu, zaključuje Daily Telegraph.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: