{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Daily Telegraph: Laburisti zaslužuje svaku kaznu koju joj birači odrede

F
3.5.2007. u 12:44
0
0
Daily Telegraph: Laburisti zaslužuje svaku kaznu koju joj birači odrede
0
Daily Telegraph: Laburisti zaslužuje svaku kaznu koju joj birači odrede
Tony Blair; Foto: AFP
Svi britanski listovi opširno izvještavaju o lokalnim izborima u Engleskoj, Škotskoj i Velsu kao svojevrsnom referendumu o političkom naslijeđu Tonyja Blaira, koji je u srijedu na desetu godišnjicu svog dolaska na vlast objavio da će se povući iz Downing Streeta "u idućih nekoliko sedmica".
Konzervativni Daily Telegraph piše u četvrtak da je rijetko kada neka vladajuća stranka bila tako nepripremljena za neke izbore kao Blairovi laburisti koje opisuje kao "iscrpljene, bezidejne i preokupirane odgođenom agonijom promjene svoga vođe".

"Kao takva, stranka zaslužuje svaku kaznu koju joj birači odrede" piše list koji, međutim, kaže kako to ne znači da Škoti, u želji da se osvete Blairu, treba da glasaju za Škotsku nacionalnu stranku (SNP), koja želi raspisati referendum o otcjepljenju Škotske od Britanije.

Ankete, pak, govore da će SNP osvojiti većinu u škotskom parlamentu, što Daily Telegraph tumači kao "posljednji izborni udarac odlazećem Tonyju Blairu".

The Independent piše da laburisti vjerovatno neće proći mnogo bolje ni u ostalim dijelovima zemlje, ali da nije jasno ko će profitirati od njihovog neuspjeha jer ni druge vodeće stranke ne očekuju neke naročite rezultate.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: