{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Daily Telegraph: "Endemski" problem u Bugarskoj

F
7.5.2008. u 12:45
0
0
Daily Telegraph: "Endemski" problem u Bugarskoj
0
Daily Telegraph: "Endemski" problem u Bugarskoj
Foto: AP
Novi bugarski ministar unutarnjih poslova Mihail Mikov najavio je temeljitu reformu resornog ministarstva i formiranje nove agencije za borbu protiv organiziranog kriminala, piše u srijedu Daily Telegraph o nastojanjima bugarske vlade da se obračuna s ovom nezakonitom radnjom.
U Bugarskoj je, podsjeća Daily Telegraph, u posljednje vrijeme počinjen niz naručenih ubistava a pojavile su se i ozbiljne optužbe o povezanosti dijelova policije s podzemljem.

Evropska komisija prijeti da će suspendirati isplatu novca koji Bugarska treba dobiti iz evropskog budžeta ako se više ne uradi u borbi protiv kriminala.

Neimenovani zvaničnik EU-a rekao je Daily Telegraphu da je povezanost policije i podzemlja u Bugarskoj "endemska i veoma raširena pojava".

"Naši ljudi zaduženi za borbu protiv kriminala kažu da svaki put kada odu u Sofiju informacije koje iznesu na sastancima trenutno procure do organiziranih kriminalnih grupa", dodaje ovaj zvaničnik Unije.

On je kazao da bugarske kriminalne grupe u Evropi igraju ključnu ulogu u krijumčarenju ljudi, prostituciji i ali i krijumčarenju droge a dio zarađenoga novca koriste za finansiranje političkih stranaka, piše u Daily Telegraphu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: