Norveška
0

Da li je Hitler crtao Disneyeve likove?

Sarajevo-x.com
Direktor jednog norveškog muzeja jučer je izjavio da je otkrio crteže Disneyevih likova koje je nacrtao nacistički diktator Adolf Hitler za vrijeme Drugog svjetskog rata.

William Hakvaag, direktor jednog ratnog muzaja na sjeveru Norveške, izjavio je da je pronašao ove crteže skrivene u slici potpisanoj sa "A. Hitler", koju je kupio na aukciji u Njemačkoj.

Hakvaag je pronašao crteže Bashfula i Doca, dvojice likova Disneyevog filma iz 1937. godine "Snow White and the Seven Dwarfs", koji su potpisani sa A. H. zajedno sa nepotpisanom skicom Pinocchija, kakav se pojavio u Disneyevom filmu iz 1940.

Poznato je da je Hitler prije nego što je došao na vlast pokušavao živjeti od umjetnosti. Ipak, još nema službene potvrde da li su ovi crteži zaista Hitlerova djela, piše Telegraph.

Hakvaag je izjavio da je 100% siguran da su ovi crteži djelo Adolfa Hitlera. Inicijali na crtežima poklapaju se sa Hitlerovim rukopisom, dodao je.

"Hitler je imao kopiju filma 'Snow White'", rekao je Hajvaag i dodao da je to bio jedan od najboljih filmova ikad napravljenih prema Hitlerovom mišljenju.