Velika Britanija
0

Čuvala majčin leš u zamrzivaču 30 godina

Sarajevo-x.com
Jedna 83-godišnja starica iz južnog Londona optužena je da je više od 30 godina u zamrzivaču čuvala tijelo svoje mrtve majke, javljaju u četvrtak britanski mediji.

Daulat Irani, 83-godišnja starica koje se nikad nije udavala optužena je da je svoju majku nakon smrti čuvala u zamrzivaču, a prema prvim informacijama starica je to učinila jer je Freedoom Murzan, njena majka u Engleskoj boravila ilegalno.

Daulat Irani živi sama u velikoj kući koju je dobila nakon smrti svoje sestre i zeta, a niko od komšija nije primjetio da je s dvjema ženama živjela njihova majka.

Ostarjelu Daulat čeka, prema mišljenju pravnika, veoma oštra zatvorska kazna za počinjeno djelo prikrivanja leša za koje se može izreći i doživotna kazna.

Policija smatra da Daulat, inače iranskog porijekla, nije opasna po okolinu no da će ipak morati odgovarati za kriminalno djelo koje je počinila.

Komšije i poznanici porodice su zgroženi činjenicom da su cijeli život proveli u istoj ulici, a da nisu ni naslutili šta se dešava unutar zidova obližnje kuće.