{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnogorski parlament usvojio zakon o manjinama

F
11.5.2006. u 09:00
0
0
Crnogorski parlament usvojio zakon o manjinama
0
Crnogorski parlament usvojio zakon o manjinama
Parlament Crne Gore
Crnogorski parlament usvojio je u srijedu Zakon o manjinskim pravima i slobodama, kojim se, kako stoji u obrazloženju, osigurava puna integracija manjina u crnogorsko društvo, bez asimilacija i zabranjuje svaka diskriminacija na temelju nacionalne pripadnosti.
Zakon predviđa primjenu načela afirmativne akcije odnosno osigurava dodatan broj zastupničkih mandata za pripadnike manjina.

"Manjine koje u ukupnom stanovništvu čine od jedan do pet posto, shodno rezultatima posljednjeg popisa stanovništva, bit će zastupljeni u Skupštini Crne Gore s jednim mandatom, preko predstavnika izabranog s manjinske izborne liste", stoji u zakonu.

"Zakonom o manjinskim pravima i slobodama osigurava se puna integracija manjina u crnogorsko društvo, ali bez asimilacije, kazao je ministar za zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina i etničkih grupa Gazim Hajdinaga.

On je istaknuo da se u Crnoj Gori manjine doživljuju kao most ssradnje s drugim republikama i državama i da one doživljavaju Crnu Goru kao svoju državu.

"U Crnoj Gori je promijenjena svijest o pravima manjina i na njih se više ne gleda kao opasnost", rekao je Hajdinaga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: