{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnogorski parlament usvojio zakon o manjinama

F
11.5.2006. u 09:00
0
0
Crnogorski parlament usvojio zakon o manjinama
0
Crnogorski parlament usvojio zakon o manjinama
Parlament Crne Gore
Crnogorski parlament usvojio je u srijedu Zakon o manjinskim pravima i slobodama, kojim se, kako stoji u obrazloženju, osigurava puna integracija manjina u crnogorsko društvo, bez asimilacija i zabranjuje svaka diskriminacija na temelju nacionalne pripadnosti.
Zakon predviđa primjenu načela afirmativne akcije odnosno osigurava dodatan broj zastupničkih mandata za pripadnike manjina.

"Manjine koje u ukupnom stanovništvu čine od jedan do pet posto, shodno rezultatima posljednjeg popisa stanovništva, bit će zastupljeni u Skupštini Crne Gore s jednim mandatom, preko predstavnika izabranog s manjinske izborne liste", stoji u zakonu.

"Zakonom o manjinskim pravima i slobodama osigurava se puna integracija manjina u crnogorsko društvo, ali bez asimilacije, kazao je ministar za zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina i etničkih grupa Gazim Hajdinaga.

On je istaknuo da se u Crnoj Gori manjine doživljuju kao most ssradnje s drugim republikama i državama i da one doživljavaju Crnu Goru kao svoju državu.

"U Crnoj Gori je promijenjena svijest o pravima manjina i na njih se više ne gleda kao opasnost", rekao je Hajdinaga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: