{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crna Gora prihvatila sve uslove Vijeća Evrope za pristup u članstvo

F
27.3.2007. u 17:05
0
0
Crna Gora prihvatila sve uslove Vijeća Evrope za pristup u članstvo
0
Crna Gora prihvatila sve uslove Vijeća Evrope za pristup u članstvo
Crnogorski čelnici prihvatili su, u pismu predsjedniku Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Reneu van der Lindenu, sve obveze koje su bile uslov za pristupanje Crne Gore ovoj paneuropskoj organizaciji, potvrdilo je u utorak crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova.
Pismo Van der Lindenu uputili su predsjednici republike, Skupštine i vlade - Filip Vujanović, Ranko Krivokapić i Željko Šturanović.

Van der Linden je sredinom mjeseca dostavio trojici čelnika mišljenje Političkog odbora, u kojemu su navedene obveze Crne Gore nakon što postane 47. članica Vijeća vurope (VE), s pitanjem da li ih prihvaćaju. Među tim obavezama je usvajanje novog ustava najkasnije godinu dana od pristupanja VE, potpisivanje i ratifikacija konvencija VE u trenutku prijema i u roku od godine, dvije ili tri te opsežna zakonodavna reforma.

Parlamentarna skupština VE će o prijemu Crne Gore raspravljati 17. aprila, drugog dana svog petodnevnoga proljetnog zasjedanja.

Predviđeno je da sjednici prisustvuje i izaslanstvo crnogorske Skupštine, kao i da se šef parlamenta Ranko Krivokapić obrati zastupnicima nakon rasprave i glasovanja.

Pored Odbora ministara, poštivanje obaveza koje su Vujanović, Krivokapić i Šturanović preuzeli pratit će nakon prijema i Odbor za monitoring Parlamentarne skupštine VE.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: