{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crna Gora i Andora nove članice FAO-a

F
18.11.2007. u 14:38
0
0
Crna Gora i Andora nove članice FAO-a
0
Crna Gora i Andora nove članice FAO-a
Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) počela je u subotu uvečer u Rimu jednosedmičnu konferenciju o reformi svog rada i budžetu za naredne dvije godine prijemom u članstvo dviju novih članica - Andore i Crne Gore.
Na otvaranju konferencije, koja se održava svake druge godine, kao nova članica pozdravljena je i Rusija, koja je u članstvo primljena aprila 2006. godine.

Da bi ova agencija UN-a efikasnije i odgovornije obavljala svoje zadatke, koji uključuju iskorjenjivanje gladi u svijetu, nezavisni stručnjaci su preporučili prošlog mjeseca da agencija utvrdi prioritete u radu i oslobodi se pretjerane birokratije.

Stručnjaci su također ocijenili da "finansijska i programska kriza ugrožava budućnost organizacije," prenio je AP.

Na jednosedmičnoj konferenciji, čiji suštinski rad počinje u ponedjeljak, osim o preporukama za reformu rada, raspravljat će se i o budžetu FAO-a za naredne dvije godine.

Delegati će razmotriti predloženi budžet za 2008.-2009. od 885,8 miliona dolara (604 miliona eura), koji uključuje odredbu o sredstvima od 101,4 miliona dolara (69 miliona eura) za pokrivanje povećanja troškova, saopćio je FAO.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: