{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crna Gora i Andora nove članice FAO-a

F
18.11.2007. u 14:38
0
0
Crna Gora i Andora nove članice FAO-a
0
Crna Gora i Andora nove članice FAO-a
Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) počela je u subotu uvečer u Rimu jednosedmičnu konferenciju o reformi svog rada i budžetu za naredne dvije godine prijemom u članstvo dviju novih članica - Andore i Crne Gore.
Na otvaranju konferencije, koja se održava svake druge godine, kao nova članica pozdravljena je i Rusija, koja je u članstvo primljena aprila 2006. godine.

Da bi ova agencija UN-a efikasnije i odgovornije obavljala svoje zadatke, koji uključuju iskorjenjivanje gladi u svijetu, nezavisni stručnjaci su preporučili prošlog mjeseca da agencija utvrdi prioritete u radu i oslobodi se pretjerane birokratije.

Stručnjaci su također ocijenili da "finansijska i programska kriza ugrožava budućnost organizacije," prenio je AP.

Na jednosedmičnoj konferenciji, čiji suštinski rad počinje u ponedjeljak, osim o preporukama za reformu rada, raspravljat će se i o budžetu FAO-a za naredne dvije godine.

Delegati će razmotriti predloženi budžet za 2008.-2009. od 885,8 miliona dolara (604 miliona eura), koji uključuje odredbu o sredstvima od 101,4 miliona dolara (69 miliona eura) za pokrivanje povećanja troškova, saopćio je FAO.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: