Život piše romane
44

Čovjek za kojeg se mislilo da je poginuo u zemljotresu u Siriji, "vratio se iz mrtvih" na sahrani

F. H.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
U ovoj fazi bilo je nekoliko čudesnih priča o preživjelima koji su se uspjeli spasiti iz ruševina koje su za sobom ostavili razorni zemljotresi u Turskoj i Siriji. Ipak, čovjek koji oživi na vlastitoj sahrani jedinstvena je situacija.

Ahmad Al-Magribi je iskopran ispod ruševina zgrade koja se srušila u gradu Atrib u Siriji. Bolničari su utvrdili da ne reagira i prebacili su njegovo tijelo u mrtvačnicu. Ondje je ostao dva dana dok članovi njegove porodice nisu uspjeli doći identificirati ga.

Prema lokalnim medijima, nekoliko sati nakon što ga je identificirala njegova porodica, Al-Magribijevo tijelo stavljeno je u vreću za mrtvace i prebačeno na lokalno groblje. No, kad je pogrebna povorka trebala krenuti, postalo je jasno da je "tijelo" koje je trebalo pokopati živo i zdravo.

Njegova porodica i prijatelji koji su bili prisutni na sahrani hitno su ga vratili u bolnicu, gdje se sada oporavlja. Lokalni mediji nagađaju da je možda riječ o muškarcu čije je srce prestalo kucati i kasnije počelo ubrzavati, no razlog njegove "smrti" nije razjašnjen, prenosi Jerusalem Post.