Račun veći od 100.000 KM
21

Čovjek u Indiji proveo je gotovo dvije godine u hotelu s pet zvjezdica bez plaćanja

B. H.
Roseate House hotel u New Delhiju u kojem se desila prevara (Foto: Twitter)
Roseate House hotel u New Delhiju u kojem se desila prevara (Foto: Twitter)
Muškarac u Indiji proveo je 603 noći bez plaćanja u hotelu Roseate House s pet zvjezdica, koji se nalazi u blizini međunarodne zračne luke Indira Gandhi u glavnom gradu Indije.

Ankush Duttaa je rezervirao samo jednu noć o30. maja 2019. No ostao je do januara 2021., ostavljajući za sobom neplaćeni račun od pet milijuna rupija (preko 108.000 KM), prenosi Guardian.

U prevari su muškarcu, kako je saopćila policija, pomogli uposlenici hotela.

"Osoblje hotela navodno je krivotvorilo, izbrisalo i izmijenilo mnoge unose računa gostiju u hotelskom softverskom sisremu Opera, koji prati dolaske i odlaske", navodi se u policijskom izvještaju, prenosi Indian Express. Zaposlenici su tako od uprave sakrili stvarne dugove Ankusha Dutte.

Situacija je izašla na vidjelo tokom pregleda evidencije. Uprava hotela kasnije je podnijela tužbu protiv gosta, voditelja recepcije i nekoliko drugih članova osoblja za koje se sumnja da su pomogli muškarcima u prijevari. No nitko nije uhapšen.

"Osoblje mora obavijestiti upravu i tražiti od gosta da plati. Ali to se još nije dogodilo u Duttovu slučaju", rekao je viši policijski časnik za Indian Express.

Policija je također saopćila da je muškarac ranije posjećivao hotel i plaćao u gotovini. Ta se plaćanja također sada provjeravaju.