{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cossiga: "Italija ostaje u KFOR-u"

F
4.4.2009. u 11:32
0
0
Cossiga: "Italija ostaje u KFOR-u"
0
Cossiga: "Italija ostaje u KFOR-u"
Italija se neće jednostranom odlukom povući iz sastava KFOR-a, niti će smanjivati broj svojih pripadnika u misiji NATO-a na Kosovu sve dok, eventualno, takav dogovor ne bude donijet na nivou cijele alijanse, a nema zvaničnih najava u tom smislu, izjavio je zamjenik ministra odbrane Italije Giuseppe Cossiga.
U intervjuu "Politici", Cossiga je istakao da zaštita srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu, u okviru njihove zone odgovornosti, i srpskih manastira i crkava, koji se tamo nalaze, ostaju prioriteti italijanske vojne misije. Italija u KFOR-u ima 2.400 ljudi.

Cossiga je istakao da veoma cijeni ono što je Srbija dosad učinila na putu svojih euroatlantskih integracija, na političkom, ekonomskom i sigurnosnom planu.

"To uključuje i bližu saradnju sa NATO-om kroz njegov program Partnerstvo za mir, čija ste članica, ali i učešće u nekim drugim zajedničkim programima i mirovnim akcijama. Najbolji način da se gradi partnerstvo je, naravno, 'na terenu', a svaka zemlja sama prepoznaje koje su to misije i koji su programi najpogodniji za nju", rekao je Cossiga.

Važno je da Srbija nastavi započeti proces euroatlantskih integracija i da potvrdi da na svaki način pripada Evropi, smatra Cossiga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: