Svijet
0

Concordia: Pronađeno tijelo posljednje žrtve

FENA
Tijelo posljednje žrtve brodoloma kruzera Concordia pronađeno je u ponedjeljak na brodu, koji je fazi rastavljanja u luci Đenova (na sjeverozapadu), objavili su talijanski mediji.

Tijelo bi trebalo biti od Russela Rebella, jedine osobe čiji leš nije bio pronađen.

"Ostaci indijskog poslužitelja su se nalazili u kabini na mostu broj osam", objavio je na svojoj internetskoj stranici dnevni list La Stampa, pozivajući se na lokalne izvore.

Ostatke njegovog tijela su pronašli radnici Ship Recyclinga, grupe koja radi na rastavljanju broda u luci Đenova. Oni su bili sakriveni, pod namještajem prevrnutim nakon nesreće i potonuća, prema istom izvoru.

U brodolomu kruzera Concordie 13. januara 2012. godine bile su 32 žrtve, ali tijelo Russela Rebella nije bilo moguće pronaći do sada.

Concordia je uspravljena i odsukana posljednjih mjeseci i remorkirana krajem jula do otoka Giglio, gdje je ležala od potonuća, do luke u Đenovi.

Zahvaljujući radovima na "smanjenju tereta" tijelo je pronađeno. Brod je trenutno ispražnjen, izvađeno je sve što se moglo rastaviti da bi se olakšao za transfer, nakon čega će biti izrezan.