{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Clinton predstavio novi program protiv AIDS-a u Tanzaniji

N
NINA
20.7.2005. u 20:25
0
0
Clinton predstavio novi program protiv AIDS-a u Tanzaniji
0
Clinton predstavio novi program protiv AIDS-a u Tanzaniji
Bivši američki predsjednik Bill Clinton predstavio je danas novi anti-AIDS program za Tanzaniju zalažući se pritom za agresivnijim mjerema intervencije kako bi se spriječilo širenje te smrtonosne bolesti i produžio život onima koji su njome zaraženi.
Clinton je taj program predstavio danas tokom susreta s tanzanijskim predsjednikom Benjaminom Mkapaom, a koji ima za cilj obuhvatiti ruralna područja te istočnoafričke zemlje.

Clinton je tom prilikom spomenuo kako je u toj zemlji virusom HIV-a zaraženo preko dva miliona ljudi, a dotaknuo se i loše socijalne situacije spomenuvši pritom kako više od 38 miliona Tanzanijaca preživljava s manje od jednog dolara dnevno.

Taj program, koji su podržali Clintonova zaklada te tanzanijska i norveška vlada, obučavat će zdravstvene djelatnike kako tretirati zaražene HIV-om.

Mkapa je pozdravio Clintonovu ulogu u borbi protiv AIDS-a u mnogim dijelovima svijeta, opisavši ga pritom kao nositelja nade za milione ljudi koji žive s HIV/AIDS-om širom Afrike i svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: