Svijet
0

Clinton: Nadam se da ću doživjeti ženu u Bijeloj kući

Klix.ba
Bill Clinton (Foto: AFP)
Bill Clinton (Foto: AFP)
Nekadašnji američki predsjednik Bill Clinton je na konferenciji u Kini naveo kako se nada da će doživjeti ženu u Bijeloj kući te da će svoju suprugu Hillary podržati u svemu što odluči.

Hillary, koja je ove godine odstupila sa pozicije državne tajnice, još uvijek se nije izjasnila da li će se opet uključiti u utrku za predsjedničku poziciju, nakon što je propao njen pokušaj iz 2008. godine.

"Nadam se da ću doživjeti predsjednicu. Mislim da će to biti dobro za svijet, kao i za Ameriku. Ne znam da li će se Hillary kandidovati, ne postoji sigurna stvar u politici", rekao je Clinton na konferenciju koju je organizovao ugledni kineski finansijski magazin Caijing.

Svoju suprugu je Clinton nazvao najsposobnijom javnom službenicom s kojom je ikada radio te da će je podržati u svemu što odluči.

Clinton je u Peking otputovao kako bi se susreo sa predsjednikom Xijem Jinpingom te kako bi promovisao rad svoje Fondacije Clinton.

Nije kritikovao Edwarda Snowdena, ali je potez američke vlade nazvao savršeno legitimnim kako bi se otkrilo postoje li određeni obrasci komunikacija između stranica poznatih da pripadaju terorističkim grupama.

"Pitanje je kada je, i je li uopće, opravdano da vlada, pored tih obrazaca, počne prisluškivati telefone, čitati e-mailove i SMS-ove te ko bi to trebao odlučiti. Snowden je očito pomislio da je to pretjerano", rekao je Clinton.