Svijet
0

Clinton i Obama se optužuju međusobno

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Hillary Clinton, Barack Obama i John Edwards, političari iz Demokratske stranke koji se natječu za predsjedničku nominaciju, na izborima u novembru, održali su u ponedjeljak još jednu televizijsku debatu u mjestu Myrtle Beach, South Carolina.

Senatorica Hillary Clinton i senator Baracka Obama, kao i bivši senator John Edwards, debatirali su o nizu tema, ali su često i dovodili u pitanje kredibilitet jedan drugog.

Hillary Clinton spomenula je činjenicu da je Barack Obama, dok je bio odvjetnik u Chicagu, zastupao jednog od kućevlasnika iz najgorih slumova tog grada. Obama je pak kritizirao gospođu Clinton da je bila članica upravnog odbora lanca diskont-trgovina Wal-Mart, koji je poznat po protusindikalnoj politici.

John Edwards se upitao kako ovakva svađa između dvojice političara doprinosi kvaliteti života običnog građanina, dodavši da bi se trebalo više govoriti o toj temi.

Televizijska debata koju je organizirala mreža CNN održana je u mjestu Myrtle Beach u Južnoj Karolini, gdje se u subotu održavaju stranački izbori Demokratske stranke.