Nema povrijeđenih
20

Član bajkerske bande uhapšen nakon što je ispalio protivtenkovski projektil u Amsterdamu

Klix.ba
Član bajkerske bande uhapšen je nakon što je ispalio protivtenkovski projektil u poslovnu zgradu u kojoj se nalaze sjedišta izdavača magazina u Amsterdamu.

Projektil je ispaljen u oko 23:00 sati u četvrtak, staklo na prozoru zgrade je plomljeno, a povrijeđenih nije bilo. Policija je saopćila da je muškarac izbjegao sigurnosne kamere, nakon čega je ispalio projektil. Kako je došao do ovog naoružanja, zasad nije poznato.

Očevici su rekli da su čuli snažnu eksploziju na mjestu događaja. Raketni bacač je naknadno pronašla policija te poslala na forenzičku analizu.

Zgrada na koju je ispaljen projektil nalazi se u poslovnom distriktu Sloterdijk u Amsterdamu, a u njoj se nalaze i prostorije medijske kompanije Pijper Media, koja objavljuje magazine među kojima su Nieuwe Revu, Playboy, Marie Claire i Panorama.

Još uvijek nije potvrđeno da li je napad usmjeren na neku od kompanija.

Osumnjičeni je član bajkerske bande, a uhapšen je u petak ujutro. Četrdesetjednogodišnjak je bio predsjednik Chapter Silencija, ogranka bajkerske bande Caloh Wagoh.

Panorama redovno piše o zločinima, a nedavno je objavila članak o podzemlju Amsterdama i Utrechta. Magazin je 2014. godine dobio prijetnje druge bajkerske bande te je potpisao dogovor da neće izvještavati o njihovim aktivnostima.