|

Ciklon "Tan" odnio 34 života

Ciklon "Tan" odnio 34 života
0
F
FENA
31.12.2011. u 10:30
0
komentara
0

dijeljenja
Ciklon "Tan" odnio 34 života
Prema najnovijem bilansu, broj žrtava snažnog ciklona "Tan", praćenog obilnim padavinama i vjetrom brzine koja dostiže do 140 kilometara na sat na obali indijske države Tamil Nadu, povećan je na 34, javila je Agencija France Presse prenoseći izjave zvaničnika.
Ciklon je pogodio u petak obalu između oblasti Kudalor u državi Tamil Nadu i Savezne teritorije i bivše francuske enklave Pondicherry, na jugu Indije. Prema riječima oblasnog upravnika, u Kudaloru - oko 170 kilometara od glavnog grada Chennai (bivšeg Madrasa) broj žrtava povećan je na 22, sa velikom vjerovatnoćom da će njihov broj biti i dalje povećavan.

AFP navodi da je većina poginula zbog udara struje i zidova koji su rušeni u tom obalskom distriktu. Još pet ljudi je poginulo na drugim mjestima, u Villupuramu, Tiruvaluru i Chennai. Vjetar u snažnoj oluji čupao je iz zemlje stotine stabala i lomio bandere, tako da je u nekoliko oblasti prekinuto snabdijevanje strujom, a nevrijeme je oštetilo i željezničke komunikacije i uticalo na putni i zračni saobraćaj u regionu.

Zbog oluje su odgođeni međunarodni letovi iz Chennai ka Bliskom istoku i Maleziji, a djelomično su otkazani ili odloženi polasci vozova između glavnog grada Tamil Nadua i južnih oblasti, prenosi Tanjug.

AFP podsjeća da su u Indiji i Bangladešu česti cikloni koji nastaju u Bengalskom zalivu između aprila i novembra, kao i da je u jednom sličnom na jugu Bangladeša 2009. život izgubilo 300 ljudi, a u do sada najgorem ciklonu u državi Andra Pradesh 1977. poginulo je više od 10.000 ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.