|

CIA objavila deset dokumenata o NLO-ima

CIA objavila deset dokumenata o NLO-ima
28
Klix.ba
28.1.2016. u 09:00
36
komentara
28

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
U jeku početka prikazivanja novih Dosjea X, Centralna obavještajna agencija SAD-a objavila je 10 dokumenata koji se vezuju za fenomen neidentificiranih letećih objekata.
U šaljivom maniru CIA je na svoju web stranicu postavila deset dokumenata, po pet u dvije grupe koje je nazvala "Za Muldera" i "Za Scully". Dvije grupe dokumenata trebale bi predstavljati dva pogleda na fenomen – optimistični i skeptični.

Dokumenti su načinjeni u godinama iza Drugog svjetskog rata, u '40-im i '50-im godinama prošlog vijeka. Među njima se nalaze slučajevi iz Istočne Njemačke, Španije i sjeverne Afrike.

Također, CIA je u sve uključila i nekoliko fotografija NLO-a i navodnog raspadnutog tijela vanzemaljca. Pored svega navedenog, Centralna obavještajna agencija napravila je poseban članak o tome kako napraviti što bolje fotografije neidentificiranih letećih objekata.

Jedan od savjeta je da se napravi što više fotografija uočenog objekta, a preporučuju da u okviru fotografije bude i tlo, kako bi se odredila približna veličina objekta.

Jedan od dokumenata navodi da su svi slučajevi NLO-a do 1952. godine naučno objašnjeni, dok za njih manje od 100 nisu tako sigurni.

Ipak, treba navesti da nijedan dokument ne dokazuje postojanje vanzemaljaca, a pogotovo ne slučaj rušenja eventualnog letećeg tanjira.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...