|

Chavez se vratio u Venecuelu nakon operacije

Chavez se vratio u Venecuelu nakon operacije
0
S
SRNA
17.3.2012. u 08:14
0
komentara
0

dijeljenja
Chavez se vratio u Venecuelu nakon operacije Hugo Chavez (Foto: AFP)
Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez vratio se kući, tri sedmice nakon operacije karcinoma na Kubi.
Chavez (57) je sinoć pozdravio okupljene nakon što je izašao iz aviona na aerodromu u Karakasu zajedno sa jednom od svojih kćerki i majkom.

Venecuelanski predsjednik se vratio kuću dok mnogi u zemlji postavljaju pitanje o njegovom zdravlju uoči predsjedničkih izbora 7. oktobra, jer je držao u tajnosti detalje o bolesti.

On je rekao da se uspješno oporavlja nakon peracije na Kubi prošlog mjeseca, kada mu je uklonjen tumor na karlici, odakle je već jedan uklonjen u junu. On će sada biti podvrgnut radio-terapiji.

Chavez, koji je na "Twitteru" rekao da se vraća kući, ponovo se kandiduje za predsjednika ove godine, odnosno za još jedan šestogodišnji mandat.

Njegov rival 39-godišnji guverner Henrique Caprile, kritikovao je način na koji Chavez govori o karcinomu rekavši da, ako je on predsjednik "njegovo zdravlje je pitanje koje javnost treba da zna".

Prošlog vikenda, ministri vlade bili su u Havani na susretu, koji je prenosila televizija, sa Chavezom sa kojim su razmotrili vladine projekte od proširenja mreže podzemne željeznice do novih stambenih jedinica.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.