|

Chavez operisan na Kubi, zdravstveno stanje "delikatno"

Chavez operisan na Kubi, zdravstveno stanje "delikatno"
1
S
SRNA
31.12.2012. u 08:10
3
komentara
1

dijeljenja
Chavez operisan na Kubi, zdravstveno stanje "delikatno" Hugo Chavez (Foto: Anadolija)
Predsjednik Venecuele Hugo Chavez doživio je "nove komplikacije" poslije operacije raka na Kubi, saopštio je Nivolas Maduro kojeg je Chavez imenovao za potpredsjednika.
Maduro je u televizijskom obraćanju sa Kube rekao da je Chavezovo zdravstveno stanje i dalje "delikatno" i da su novi problemi povezani sa respiratornom infekcijom.

Chavez je operisan četvrti put na Kubi 11. decembra. On je na vlasti u Venecueli od 1999. godine, a novi mandat je osvojio u oktobru.

"Obaviješteni smo o novim komplikacijama koje su posljedica respiratorne infekcije za koju smo već znali. Predsjednik nam je dao instrukcije da poslije posjete obavijestimo narod Venecuele o njegovom zdravstvenom stanju", rekao je Maduro.

On je dodao da liječenje kojem je Chavez podvrgnut "nije bez rizika", prenio je BBC.

Potpredsjednik Venecuele rekao je da će ostati na Kubi još nekoliko sati, ali nije precizirao koliko.

Ministar informisanja Venecuele Ernesto Villegas izjavio je da je otkazan koncert koji su u centru Karakasa organizovale vlasti i apelovao da se građani Venecuele mole za predsjednika Chaveza.

Dopisnici podsjećaju da su prošle već tri sedmice od kada je Chavez posljednji put viđen u javnosti, a detalji o njegovom zdravstvenom stanju i dalje su nepoznati.

Predsjednik skupštine Diosdado Cabello nedavno je izjavio da će ceremonija polaganja predsjedničke zakletve biti odgođena ukoliko Chavez ne bude sposoban da joj prisustvuje 10. januara, za kada je ranije zakazana.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...