Posjeta Damasku
0

Chavez nazvao Izrael genocidnom državom i ubicom

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Venecuelski predsjednik Hugo Chavez, koji je u posjeti Damasku, nazvao je u četvrtak navečer Izrael "genocidnom državom" i "ubicom", zatraživši povrat Golanske visoravni Siriji.

"Izraelska država je postala genocidna, postala je ubicom, neprijateljem mira", rekao je Chavez na zajedničkoj konferenciji za novinare sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom.

"Izrael je postao izvršitelj američke imperijalističke politike... Ponovno treba podignuti zastavu Nasera, socijalizma, narodne vlasti i oslobođenja arapskog naroda", poručio je Chavez.

Assad je ocijenio da "Izrael nije spreman ostvariti mir ni kratkoročno ni srednjoročno". "Sve izraelske vlade od 1991. iste su i do danas se ništa novo ne događa u vezi s mirovnim procesom", istaknuo je Assad.

Na upit stvara li se novi savez koji bi okupio Venecuelu, Siriju i Iran, Assad je odgovorio da je predložio novi savez tih država koji bi se zvao "Osovina zla".

Chavez, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Siriji, prenosi Hina, već je obišao Libiju i Alžir, a posjetit će i Iran, Bjelorusiju i Rusiju.